2010. december 6., hétfő

Patak a kertben

A kertünk végében mindig zavart, hogy megáll a víz. Nem tudtam száraz lábbal pakolászni a kisházban. A kert másik oldalán kezdődik a vasúti árok, gondoltam oda levezetem a vizet. Még havazások előtt áskálódtunk a Kölökkel. Ez úgy nézett ki, hogy én szenvedtem, hogy a gyökereket átvágva némi lejtést adjak a vizesároknak, Andris meg bogarászott a sóderben. Ekkor még sehol nem volt víz.
Aztán néhány hete esett egy kis eső és tele lett az árok. A beleesett rögöket eltávolítva, adtam egy kis lejtést a medernek, gondoltam szépen elvezeti a tócsákat. Néhány nap múlva ért a meglepetés. Saját forrásunk van egy kicsi patakkal.

A víz szépen csörgedezik ki a földből, egyenletesen és rendületlenül. Végigmosta a neki kialakított medret és elfolyik az árokba. Andris imádja beledobálni a hógolyókat és nézni, ahogy elolvadnak a patakban.
Most olajkútásásra gyúrok!

7 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Sok sikert, Te lehetsz, az első magyar olajsejk.

Samu írta...

Most, hogy vizet fakasztani már tudok, kicsit gyakorlom a vizek ketéválasztását és kivezetek valami népet Egyiptomból. :-)

Hobbychef írta...

Döntsd el, olajsejk leszel, vagy II. Mózes.

Névtelen írta...

A legközelebbi borkóstolás után eléneklem neked Uhrin Benedek már majdnem feledésbe merült számát a kertünk végén csörgedező kispatakról...:-)

Koko

Samu írta...

http://www.youtube.com/watch?v=wlhXQaCF8H8

Zozó írta...

Samci!
Ha már úgy is patakot készítettél akkor a kert végében a vasúti töltésnél fel kéne duzzasztani és egy jó kis horgásztavat csinálni!
Ha már befutott akkor tovább kell fejleszteni élményparkká!:D
A büfét megoldod a hazaiból!:D
Ez az igazi biznic! :DDDD

Névtelen írta...

Mi van veled Samu, beszakadt a pince?:-)

Koko