2010. szeptember 15., szerda

Eső után

Bejártam a szőlőt. Nem volt egyszerű menet. A lejtő alján lévő részeken egy kicsit meg szokott állni a víz. Itt most olyan a dagonya, hogy három lépés után úgy néztem ki, mint a birodalmi lépegető. A szőlő nincs rossz állapotban. A vadkár nem jelentős, talán használt a haj kirakása. A szemek nem repedeztek meg egyelőre, ezért rothadással csak ott találkoztam, ahol valami miatt sérült a fürt és nem tudott beszáradni a szem, ott jelent meg a botritis. A jelenség csak elvétve fedezhető fel egyelőre.
A környéken a gazdák java részt már leszüreteltek, pedig jót tesz a cukorfoknak ez a pár nap napos idő. Nem is a cukor a lényeg talán, hanem a savak minősége. Egy hete még teljesen zöld volt a szőlő. Most kifejezetten érettnek néz ki és a savai sem zöld ízűek már, de azért érezhetően ott vannak a bogyóban. A zamatanyagok is ki tudtak bontakozni, nagyon finom cucc.

A pincét megint elárasztotta az özönvíz, majd azt mondom, hogy felmostam, a minél nagyobb tisztaság jegyében. Este szivattyúzás ezerrel.

Nincsenek megjegyzések: