2007. október 27., szombat

Szerzemény


Összekuporgattam némi forintot az évek során, és elérkezettnek láttam az időt, hogy nekikezdjek borászati birodalmam építésének. (Ewing-ok olaja az kutyafasza) Szóval felhívtam a gyöngyöstarjáni Hegyközséget és megkérdeztem tudnak e eladó pincét és szőlőt. Kaptam vagy hat telefonszámot és korrekt tanácsokat. Este körbetelefonáltam az embereket és hétvégére megbeszéltem, hogy megnézem a portékát. A pincével kezdtük a nézést és két szőlő volt még terítéken. Nem szaporítom a betűt a pince tetszett meg az egyik szőlő is, elhatározásra jutottam és meg is vettem.
Kis háttér a megvételről:
Termőföldet csak úgy lehet venni, ha 15 napra kifüggesztenek egy hirdetményt a polgármesteri hivatalban, hogy ez és ez a terület eladó, ha nem jelentkezik helybéli, hogy ennyiért Ő is megvenné akkor lehet eladni ilyen jöt-mentnek mint én.
A bácsi azért adta el mert már nem bírta művelni. Azt mondta, hogy sokkal többet kapott volna érte, ha beadja kivágásra, de nem volt szive kivágni. A szőlő fajtája Ottonel Muskotály és a hiányzó tőkéket Bandibá Chasselas-val pótolta. Teljesen rendben van a kordon, talán 2 oszlopot ha meg kell igazítanom, feszesek a drótok, tiszta a terület(atomüberkirály).

A pince

A falu közepén a régi pincesoron vettem egy öreg pincét. A bácsi megbetegedett úgyhogy eladta a pincét eszközökkel együtt. Erősen le van romolva kívül-belül, tele van lomokkal, törmelékekkel, a világítás életveszélyes. Szóval lesz mit csinálnom rajta. (de most mondjátok hát nem szép)Íme a beltartalom:Az olajjal kezelt hordók:

A kád:A lomok és törmelékek:
Ez a kilátás a pincém tetejéről:

Első dolgom, hogy kicserélem a világítást, meg lekénezem a hordókat. A bácsi azt mondta, hogy kezelte a hordókat, de a nyáron alaposan ki kell majd tisztítanom mindet.

Nincsenek megjegyzések: