tag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post2304758915691235103..comments2023-06-12T18:27:13.166+02:00Comments on Kezdő borász: Kövér BertaSamuhttp://www.blogger.com/profile/13345517148884641176noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-3433759790558339462008-11-06T23:09:00.000+01:002008-11-06T23:09:00.000+01:00Mér' lenne? Ha palackoznám, és ráírnám a cimkére, ...Mér' lenne? Ha palackoznám, és ráírnám a cimkére, hogy tölgyfahordóban érlelt bor, az csalás. Ha szintetikus kemikália révén érném el az ízt, az hamisítás. Itt a barrique-os tölgy íz barrique-tölgyből származik. Ráadásul én ebből a borból úgyse adok nagyon senkinek, magamat meg nem verem át:) Viszont hiányozna az ízből az a kis árnyalat. Vagy a bortörvény konrétan tiltja? (amikor sok kevésbé természtes beavatkozást megenged...) Ráadásul hivatalosan forgalmazzák, és nyilvánvaló hogy majdnem minden "nagy" borász használja.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-83712143459443231452008-11-02T19:59:00.000+01:002008-11-02T19:59:00.000+01:00Nekem vannak fahordóim, de nagyon régiek, sokkal j...Nekem vannak fahordóim, de nagyon régiek, sokkal jobban kedvelem a nagy üvegballonokat. Saválló tartályom is van, de az üveg átlátszó, jobban szeretem nézni a bort. Hiába, amatőr vagyok, de ez nem baj.ekkerjozhttps://www.blogger.com/profile/05641155064376345569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-65197406062563087232008-11-02T12:06:00.000+01:002008-11-02T12:06:00.000+01:00Kedves mentula,a chipszezes alapjaban veve borhami...Kedves mentula,<BR/>a chipszezes alapjaban veve borhamisitas az EUban (erdekes modon az USAban nem...) es szerintem is...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-33859865101776551212008-10-31T23:21:00.000+01:002008-10-31T23:21:00.000+01:00Nohát, én a második évben szereztem be egy ilyet, ...Nohát, én a második évben szereztem be egy ilyet, 3 hl-es kiszerelésben. A családi vállakozás rakta össze nekem, de a tiéd praktikusabb. A középső csap nálam hiányzik, de nagyon. Csak alul van, 5 cm-re az aljától, így az első fejtés előtt nem használható, folyton le kell kapdosnom az úszófedelet, egy kis érzékszervi bírálat végett. (Persze az alján van leeresztő.) Fahordóm viszont több okból nincs, de villányi borász haverok megmosolyogtak, amikor ezen aggódtam, kaptam tőlük barrique dongákat, aromazárós zacsiban, tavaly azt tettem bele... A szekszárdi cimbik csóválták a fejüket, de összességében pótolta a pár hónapos fahordós érlelést.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-3225912209816907822008-10-31T20:40:00.000+01:002008-10-31T20:40:00.000+01:00Ilyeneket gyártottam egy cimborának, 3-4-6 ezer li...Ilyeneket gyártottam egy cimborának, 3-4-6 ezer literes kivitelben.<BR/>Úgy örültem, mikor készen lett...ekkerjozhttps://www.blogger.com/profile/05641155064376345569noreply@blogger.com