tag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post5425117891484855793..comments2023-06-12T18:27:13.166+02:00Comments on Kezdő borász: FürtválogatásSamuhttp://www.blogger.com/profile/13345517148884641176noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-28075708261088104992008-09-09T22:13:00.000+02:002008-09-09T22:13:00.000+02:00Nagyon korrektül leválogattad a szőlőt! R3SPECT!Nagyon korrektül leválogattad a szőlőt! R3SPECT!Szőlősgazdahttps://www.blogger.com/profile/16308501407477121976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-3869087936743993092008-07-17T14:16:00.000+02:002008-07-17T14:16:00.000+02:00Az a véleményem, hogy hiba a savmennyiséget terhel...Az a véleményem, hogy hiba a savmennyiséget terheléssel szabályozni. Nem hozza a cukorfokot, jellegtelen bort eredményez. A jól megválasztott szüret időpont lehet a kulcsa a sav megtartásnak. Nagy melegben elégnek a savak minden fajtánál. Ez a bajuk az olasz meg portugál borászoknak is.Samu Lászlóhttps://www.blogger.com/profile/14115012124441698050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6698633871786412868.post-38946968149174044752008-07-16T22:28:00.000+02:002008-07-16T22:28:00.000+02:00Szia, érdekes dolog ez a fürtválogatás. Azt olvast...Szia, érdekes dolog ez a fürtválogatás. Azt olvastam nemrég, hogy a nagy melegek miatt egyre kevesebb a sav a szölöben ezért úgymond már nem divat a válogatás. A fene tudja... Az ottonel muskotalyon idén kipróbálom a nagyobb mennyiséget, mert ez a fajta amúgy is elég savszegény.Anonymousnoreply@blogger.com